Превишение на средноденонощната норма за фини прахови частици 10 микрона е отчетено

...
</TD
>Превишение на средноденонощната норма за фини прахови частици 10 микрона е отчетено
Коментари Харесай

Отчетени са фини прахови частици над нормата в квартал Възраждане в Русе 

Превишение на средноденонощната норма за фини прахови частици 10 микрона е регистрирано на 8 октомври от АИС " Възраждане “, ситуирана в централните елементи на Русе, предават от " ДунавМост ". 

Станцията е записала стойности от 55.8 микрограма на пространствен метър (μg/m3), при норма 50 μg/m3 за този атмосферен замърсител. Вятърът е бил мощен, със западна посока, което е довело до транспорт на пушек, миризми и сажди вследствие изгарянето на следжътвени боклуци на територията на прилежаща Република Румъния. Източникът е доказан от Областния шеф на Област Русе, който е подхванал нужните ограничения по подготвеност. Нивата на останалите следени атмосферни замърсители са в норма. За неприятни миризми от сходен темперамент в инспекцията са постъпили над 30 сигнала.

Директорът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова изиска от румънския си сътрудник информация за подхванатите ограничения във връзка зачестилите случаи на местни огнища на територията на град Гюргево и покрайнината в прилежаща Република Румъния, като при започване на ноември следва среща, припомниха от екоинспекцията.

Данните за качеството на атмосферния въздух се разгласяват всекидневно на интернет страницата на РИОСВ-Русе на адрес:
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР